Aizraujoša SUP purva dēka Cenas tīrelī

Pasākuma apraksts

  • 10. aprīlis, 2021
  • Visu dienu

Contact event manager

1 2 3 4

Iegādāties

  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
Apskatīties grozu
Thank you Kindly

Aizraujoša SUP purva dēka Cenas tīrelī

Visu dienu
10. aprīlis, 2021

000000

Aizraujoša SUP purva dēka Cenas tīrelī

Visu dienu
10. aprīlis, 2021

PRINT
Dodies piedzīvojumu dēkā uz Cenas tīreļa noslēpumaino oāzi un sajūti dabu ar visām piecām maņām!

Piedzīvojumu meklētāju iecienītais Cenas tīrelis ir īpaši aizsargājama teritorija, kas radusies sauszemes pārpurvošanās rezultātā traucētas noteces dēļ. Tīreļa burvība slēpjas tās ezeriņos, lāmās, meža masīvos un bagātīgajā florā un faunā, kas mājvietu atradusi tīreļa 6000 hektāru plašumos. Te mīt tādas aizsargājamas putnu sugas kā melnie stārķi, purva tilbītes, dzeltenie tārtiņi un par īpaši retais čūskērglis! Cenas tīreļa dienvidrietumos mirdz kāda īpaši valdzinoša oāze – Skaista ezers. Tam var piekļūt tikai ar SUP – šeit nedrīkst atrasties ne motorizēti peldlīdzekļi, ne laivas. Skaista ezerā ir desmitiem mazu saliņu ar koši zaļiem puduriem un unikālu biotopu, kas saviļņo ne vien vērīgākos dabas mīļotājus, bet ikvienu, kas ļaujas purva dabas koķetīgumam. Nonākot ezerā, apstājas laika ritums un ikdienišķās problēmas izzūd – saasinās visas maņas, mēģinot saklausīt gaigalu saucienus, sajust spāri uz pleca, dziļi ieelpot tīro purva gaisu un ļauties dzidrā ūdens pieskārienam. Vai esi gatavs doties pasakaino tīreļa oāzi?

Brauciena ilgums: 2.5 h

🎥Video ieskatam:

Kam piemērots?

Maršrutā dosimies ar SUP dēli. Katrs saņems savu ekipējuma mugursomu (10-11 kg) un dosimies kopīgā pastaigā (2km) līdz purva ezeram. Piepumpēsim savus SUP dēļus, kas aizņems aptuveni 10 minūtes, un laidīsimies ūdenī. Iepriekšeja pieredze un iemaņas nav nepieciešamas – pirms brauciena visu parādīsim un iemācīsim, kā arī parūpēsimies par visu nepieciešamo ekipējumu. Ezerā supošana ir lēna un mierīga, tāpēc iespējams supot gan sēdus, gan uz ceļiem, gan stāvus. Piedzīvojumā līdzi dosies jautrs, zinošs un atbildīgs gids, palīdzot droši nokļūt noslēpumainajā galapunktā. Mēs priecājamies par katru līdzbraucēju – gan lielu, gan mazu. Ja plāno braucienā ņemt līdzi savu atvasi, lūdzu, informē mūs savlaicīgi, lai varam piemeklēt atbilstošā izmēra SUP dēli, rūpējoties par ikviena dalībnieka komfortu.

Kas jāņem līdzi?

Ģērbies ērti, sportiski, laikapstākļiem piemēroti. Iesakām paņemt līdzi vieglas uzkodas termosu ar siltu dzērienu nelielam piknikam, sagaidot saullēktu purvā. Noderēs arī silti cimdi. 

Kad, kur, cikos? 

Starts: Cenas tīreļa laipa (Waze)

10:00 – dienas grupa
18:00 – vakara grupa

Esi precīzs un nenokavē tikšanos ar savu grupu!

Gadījumā, ja pats nevarēsi nokļūt līdz tikšanās vietai, lūdzu, piesaki transportēšanas pakalpojumus iepriekš (10.00 EUR) – iespēju robežās palīdzēsim. Ir iespēja pieteikt arī VIP servisu (15.00 EUR) – tas iekļauj SUP ekipējuma aiznešanu un atnešanu līdz starta vietai (2 km vienā virzienā) un dēļa piepumpēšanu.

SVARĪGI!


Iepriekšēja rezervācija ir obligāta, lai varam sagatavot un nogādāt visu nepieciešamo ekipējumu! Rezervācijas  atcelšana –  vismaz 24 h iepriekš.

Sliktu laikapstākļu gadījumā sazināsimies ar Tevi personīgi un plānoto braucienu pārcelsim.

Ja vēlies braucienā piedalīties citā dienā vai laikā, sazinies ar mums un vienosimies! Pēc pieprasījuma organizējam arī individuālus piedzīvojumus – kompānijām, draugiem, darba kolektīviem, pāriem u.c. 

Tu jautā! Mēs – izdomāsim! 🌟

SAZINIES AR MUMS: 

Tel. 29221141
E-pasts: info@bullulaivas.lv