Atklāj Mīlestības saliņas noslēpumu ar laivām un SUP

Pasākuma apraksts

  • 12. jūlijs, 2019
  • Visu dienu

Contact event manager

1 2 3 4

Iegādāties

  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
Apskatīties grozu
Thank you Kindly

Atklāj Mīlestības saliņas noslēpumu ar laivām un SUP

Visu dienu
12. jūlijs, 2019

000000

Atklāj Mīlestības saliņas noslēpumu ar laivām un SUP

Visu dienu
12. jūlijs, 2019

PRINT

Sagaidi pirmos saules starus, noslēdz notikumiem bagātu dienu vai izkrāso savu atpūtu neizzinātajā Rīgas pērlē – Mīlestības saliņā!

Likteņupes Daugavas kreisajā krastā starp Buļļupi un Loču kanālu kopš 19. gadsimta slēpjas neliela trijstūrveida saliņa – savas sirds formas dēļ romantiski nodēvēta par Mīlestības saliņu. Tā ir vieta, uz kuru neved neviens celiņš, tilts vai taka – turp var nokļūt vien līdzi ar upes straumēm, kas ved uz jūras pusi. Kara laikos nomaļās saliņas priekšrocības izmantoja arī Daugavas garnizona karavīri, uz slepeniem randiņiem turp aicinot Bolderājas zvejnieku meitas. 

Intriģējošā 0.6 km² plašā saliņa piedzīvojumu meklētājus vilina ar tās neskarto ainavu, purvainajiem ezeriņiem, nepieradināto floru un faunu. Putnu radītās simfonijas iespējams klausīties no putnu novērošanas torņa “Knābis”, bet sienāžu vijoļspēli un bebru darinātos brīnumdarbus var vērot, iebraucot niedru ieskautos ezeriņos. Ceļš uz saliņu ved caur Ziemeļupes līci, kas pazīstama kā viena no gulbju iecienītākajām pulcēšanās vietām. Teritorija ir mājvieta aptuveni 30 putnu sugām, kā arī sargā vērtīgu biotopu – pelēko kāpu un tai raksturīgas retās augu sugas. Ne velti Mīlestības saliņa iekļauta dabas parkā “Piejūra” kā īpaši saudzējama teritorija. 

Mīlestības saliņas romantika spilgti konstrastē ar vecās piestātnes paliekām Daugavas krastos – pēc Otrā pasaules kara šeit atstāti dzelzbetona lielgabarīti, turpat redzama arī Kuģu remonta rūpnīca un Latvijas Jūras spēku novietne, kas ir militārs objekts kuru var aplūkot tikai no ūdens . 

Kopējais maršruta garums: 15 km.
Brauciena ilgums: 4- 5  h.

Kam piemērots?

Maršrutā var doties ar laivu (kajaku vai kanoe) vai SUP dēli. Iepriekšeja pieredze un iemaņas nav nepieciešamas – pirms brauciena visu parādīsim un iemācīsim.

Kas jāņem līdzi?

Ģērbies ērti, sportiski, laikapstākļiem piemēroti. Iesakām paņemt līdzi vieglas uzkodas un dzērienu savam piknikam Mīlestības saliņā. Jā ir vēlme, iespējams arī nopeldēties. 

Kad, kur, cikos? 

Startēsi no Daugavgrīvas, Rojas iela 3.

Otrdienas grupa – plkst. 18:00

Svētdienas grupa – plkst. 14:00

Ja vēlies braucienā piedalīties citā dienā vai laikā, sazinies ar mums un vienosimies! Pēc pieprasījuma organizējam arī individuālus piedzīvojumus – kompānijām, draugiem, darba kolektīviem, pāriem u.c. 

Esi precīzs un nenokavē tikšanos ar savu grupu! 

Airentēšanās Mīlestības saliņā

Tāpat ir iespējams piedalīties fotoorientēšanās uz ūdens jeb airentēšanās. Tas ir lielisks atpūtas veids brīvā dabā ar pievienoto vērtību, visa maršruta garumā meklējot kontrolpunktus un pildot uzdevumus!

Airentēšanās laikā komandai ar laivu vai SUP jāapmeklē 25-30 kontrolpunkti atkarībā no konkrētā maršruta un tajos jāatrod atbilstošais attēls no kontrolpunktu lapas, atzīmējot attēla numuru atbilžu lapā 📝 Vairāk par airentēšanām vari izlasīt šeit.

Rezultātus uzzināsi maršruta beigās un mājās dosies ne vien ar lērumu fotogrāfiju, bet enerģijas lādiņu ilgam laikam – līdz pat nākamajai airentēšašanās ekspedīcijai! 🏅 

Piedalīšanas airentēšanās maksā 6 EUR par vienu personu (cenā nav iekļauts ekipējums!). Grupām virs 6 cilvēkiem ir paredzētas atlaides.

SVARĪGI!

Iepriekšēja rezervācija ir obligāta, lai varam sagatavot visu nepieciešamo ekipējumu! Rezervācijas  atcelšana –  vismaz 24 h iepriekš.

Sliktu laikapstākļu gadījumā sazināsimies ar Tevi personīgi un plānoto braucienu pārcelsim.

Tu jautā! Mēs – izdomāsim! 🌟

SAZINIES AR MUMS: 

Tel. 29221141
E-pasts: info@bullulaivas.lv