Piedzīvojumu misija uz Rietumu molu ar laivām un SUP

Pasākuma apraksts

  • 5. maijs, 2021
  • Visu dienu

Contact event manager

1 2 3 4

Iegādāties

  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
  • Sorry, Event passed
Apskatīties grozu
Thank you Kindly

Piedzīvojumu misija uz Rietumu molu ar laivām un SUP

Visu dienu
5. maijs, 2021

000000

Piedzīvojumu misija uz Rietumu molu ar laivām un SUP

Visu dienu
5. maijs, 2021

PRINT

Ietinies vēstures vējos, iepazīstot jūras spēku Rietumu molā un vēroties Daugavgrīvas bakas reiz gaišajos logos!

Viena no rīdzinieku iecienītākajām pastaigu vietām ved uz diženo Rietumu molu Daugavgrīvā. Ņemot vērā, ka piekļuve no sauszemes šai vietai diemžēl ir ierobežota saistībā ar mola bīstamo stāvokli, “pastaigas” var turpināties ūdenī  – Rietumu molu var sasniegt caur Buļļupi un Daugavu. Mols ir unikāla vēstures liecība – tas pabeigts 1885. gadā, vairākkārt rekonstruēts un nostiprināts un iestiepjas jūrā 860 m garumā, kopā ar Austrumu molu Mangaļsalā regulējot Daugavas ieteci jūrā. 19. gadsimtā uz mola atradās katordznieku cietums, bet 2. pasaules kara laikā mols cieta aviācijas uzlidojumos. Blakus Rietumu molam slejas 35 m augstā Daugavgrīvas bāka. Piedzīvojumu misija sāksies Buļļupē, šķērsojot Ziemeļupes līča slaveno gulbju pulcēšanās vietu. Līča vienā pusē ieraudzīsi unikālo Mīlestības saliņas neskarto ainavu, purvainos ezeriņus, vērojot bebru mājas un klausoties putnu un sienāžu kopkorī. Mīlestības saliņas kautrīgais šarms slēpjas tās nepieejamībā – uz to neved neviens tilts vai celiņš, tikai Buļļupes, Loču kanāla un Daugavas ūdeņi. Savukārt pretējā pusē skatam pavērsies 17.gs. militārais mantojums – Daugavgrīvas cietoksnis. Brauciena laikā iepazīsi Rietumu molu no gluži cita rakursa, sajūtot vēstures elpu, jūras viļņu jaudu un kontrastainu miera dvesmu. 

Kopējais maršruta garums: 16 – 18 km.
Brauciena ilgums: 4 – 5 h.

Kam piemērots?

Maršrutā var doties ar laivu (kajaku vai kanoe) vai SUP dēli. Iepriekšēja pieredze un iemaņas nav nepieciešamas – pirms brauciena visu parādīsim un iemācīsim.

Kas jāņem līdzi?

Ģērbies ērti, sportiski, laikapstākļiem piemēroti. Iesakām paņemt līdzi vieglas uzkodas, ūdeni un dzērienu savam piknikam. Ņem vērā, ka brauciena ilgums ir vismaz četras stundas.

Kad, kur, cikos? 

11:00, Rojas ielā 3 (Buļļu laivas).

Airentēšanās Rietumu molā

Tāpat ir iespējams piedalīties fotoorientēšanās uz ūdens jeb airentēšanās. Tas ir lielisks atpūtas veids brīvā dabā ar pievienoto vērtību, visa maršruta garumā meklējot kontrolpunktus un pildot uzdevumus!

Airentēšanās laikā komandai ar laivu vai SUP jāapmeklē 25-30 kontrolpunkti atkarībā no konkrētā maršruta un tajos jāatrod atbilstošais attēls no kontrolpunktu lapas, atzīmējot attēla numuru atbilžu lapā 📝 Vairāk par airentēšanām vari izlasīt šeit.

Rezultātus uzzināsi maršruta beigās un mājās dosies ne vien ar lērumu fotogrāfiju, bet enerģijas lādiņu ilgam laikam – līdz pat nākamajai airentēšašanās ekspedīcijai! 🏅 

Piedalīšanas airentēšanās maksā 6 EUR par vienu personu (cenā nav iekļauts ekipējums!). Grupām virs 6 cilvēkiem ir paredzētas atlaides.

SVARĪGI!

Iepriekšēja rezervācija ir obligāta, lai varam sagatavot visu nepieciešamo ekipējumu! Rezervācijas  atcelšana –  vismaz 24 h iepriekš.

Sliktu laikapstākļu gadījumā sazināsimies ar Tevi personīgi un plānoto braucienu pārcelsim.

Ja vēlies braucienā piedalīties citā dienā vai laikā, sazinies ar mums un vienosimies! Pēc pieprasījuma organizējam arī individuālus piedzīvojumus – kompānijām, draugiem, darba kolektīviem, pāriem u.c.

Tu jautā! Mēs – izdomāsim! 🌟

SAZINIES AR MUMS: 

Tel. 29221141
E-pasts: info@bullulaivas.lv